KabelTv / internet problem. (12/8)

Styrelsen jobbar med vår leverantör och comhem för att hitta fel.

Har du störning ?

Kolla om någon granne har samma problem?

Kolla ComHems hemsida. www.comhem.se ( sök på din adress.)

Snälla ring Comhem om du har problem och inget fel står listat?

Parallellt med detta har vi i Styrelsen ringt in kabelTV installatörerna, som en gång byggt nätet, att leta efter fel.


Senaste rapport. 20190802

Comhem har efter felanmälan varit ute och felsökt i Gjutegården vid flera tillfällen. Det är konstaterat att felet finns i föreningens nät men då störningarna bara uppträder ibland har man inte kunnat precisera var de kommer ifrån. Comhem fortsätter att felsöka när störningarna uppträder.

Det troliga är att någon medlem har en TV, eller annan apparat, som felaktigt kopplats till datauttaget och när den TV:n startas skickar den ut störningar i nätet som påverkar bredbandet. TV-uttaget har filter som förhindrar att störningarna skickas ut på kabelnätet vilket datauttaget saknar eftersom data ska kunna skickas i båda riktningarna.

Senaste info…12/8
Ytterligare felsökning har gjorts i helgen och nu vet man att störningen kommer från något av husen anslutna till förstärkare 8, 9 eller 10. Längre hann man inte innan störningen försvann. Comhem håller koll på funktionen på nätet i Gjutegården och fortsätter felsökningen, tillsammans med Isbergs, så snart störningen är tillbaka.En mer trolig felkälla är att någon ”fixat” ett eget antennuttag som man kopplat en TV eller annan utrustning till. Ett felaktigt installerat uttag saknar spärr ut mot nätet och kan orsaka störningen.
/ Stefan

Det här inlägget postades i KabelTV. Bokmärk permalänken.